Meditaatiopäivä

Liikkeen kautta hiljaisuuteen

Toiminnallinen meditaatio

Vuorokauden mittaisen meditaatiopäivän aikana toteutamme kolme erilaista meditaatioharjoitusta, joista kukin kestää noin tunnin.

Meditaatiot sisältävät kerrasta riippuen esim. lempeitä tanssi- ja liikeharjoituksia, keskitymme myös hyräilyyn ja hengittämiseen.

Omat varusteet, esim. joogamatto, viltti, tyyny ja joustava kerrospukeutuminen kannattaa huomioida.

Meditaation jälkeen teetarjoilu.

terapeuttinen meditaatio puhdistaa kehoa ja mieltä

Palautetta kurssista

Tuli vapautunut hyvä fiilis työpajan jälkeen, toki sitä oli väsynyt – mutta ah niin voimaantunut
ja vapaa tunne rinnassa!

Meditaatiopäivän tapahtumat

Meditaatio 1

Aloitamme Osho-kundaliinimeditaatiolla. Saavuthan paikalle klo 17.45. Meditaatio alkaa klo 18.

Lempeän aktiivinen meditaatio, jossa fyysinen liike on meditaatiota. Meditaation kehittäjä Osho (Rajneesh) uskoi vahvasti, että ulospäin suuntautuva liike on tarpeen, koska modernin ihmisen on vaikea pysyä paikallaan. Tarkoituksena ei ole koskaan vain istua, sillä useimmiten liike auttaa ihmistä pysähtymään ja pääsemään käsiksi omaan tyyneyteen ja tasapainoon.

Aloitamme pehmeällä ravistelulla, jonka aikana mikä tahansa jumissa oleva energia voi päästä sulamaan.Seuraavaksi tanssimme. Tanssin idea on, että tämä jumissa oleva energia, mikä ravistelulla on vapautettu, voidaan tanssin kautta muuttaa iloksi, juhlaksi ja onneksi. Kun tanssi on riemullista, silloin energian on mahdollista nousta. Tanssin jälkeen voit jäädä seisomaan tai istua tuolille. Annamme energian virrata kehossamme. Olemme tarkkailijoita, seuraamme mitä kehossamme tapahtuu ja kuuntelemme taustalla olevaa musiikkia. Lopuksi makaamme paikallaan.

Meditaatio 2

Osho Chakra Breathing -meditaatio. Saavuthan paikalle 9.45.

Tämä meditaatio on hengitykseen perustuva meditaatio. Meditaation aikana hengitetään kolme kertaa kaikki kehomme seitsemän chakraa lävitse, juuricharakasta kruunuchakraan. Meditaatio avaa sekä vitalisoi kehoa ja mieltä. Osallistujan tietoisuus kehon seitsemästä chakrakeskuksesta syvenee. Meditaatio tehdään musiikin tahdittamana.

Joustavat vaatteet, loppuhiljentymiseen viltti mukaan.
Meditaation jälkeen talo tarjoaa teetä tai pikakahvia. Tuo omat eväät mukaan.

Meditaatio 3

Osho Nadabrahma Meditaatio. Saavuthan paikalle taas 15 minuuttia ennen meditaation alkua.

Tämä pehmeä ja rauhallinen humming-, eli hyräily meditaatio. Nadabrahma sanana tarkoittaa ”maailmankaikkeus on värähtelyä”. Yhdessä ”hyräily” luo syvän harmonian sekä tilaa että osallistujaan itseensä. Meditaation taustalla soi kaunis musiikki. Tuothan oman tyynyn ja viltin mukanasi.

Pajoihin ei ole erillistä ilmoittautumista. MobilePay tai käteinen, 10 euroa per meditaatio.

Sydämellisesti tervetuloa!