Kuolemaretriitti

Kuoleman käsittely on osa elämää

Löydä rohkeus elää täysillä

Olet varmasti kuullut sanonnan memento mori: muista kuolevaisuutesi. Silti elämme yhteiskunnassa, jossa kuolema on lakaistu maton alle ja unohdettu sinne. Se tuntuu yllättävän meidät vähän samalla tavalla kuin talven ensimmäinen lumikaaos: kaikki tiedämme, että se tulee, mutta harva pysähtyy sen äärelle vapaaehtoisesti ennen kuin on pakko. Syvä kutsumukseni on ohjaajana mahdollistaa kuolemasta puhuminen ja sen käsittely avoimesti ja ilman uskonnollista viitekehystä.

Ehkä kysyt miksi ihmeessä työstää kuolemaa? Eikö muutenkin ole tarpeeksi raskasta?

Pelkkä sana kuolema saa helposti kavahtamaan taaksepäin. Kuolema aiheena tuntuu pelottavalta ja niin saa myös olla. Kuolema pelottaa myös minua, joten olemme samassa veneessä. Pelkoja on kuitenkin tärkeää kohdata. Niiden käsittelyn myötä jotain uutta ja elävää voi tulla elämäämme.

Palautetta kurssista

Mulle oli parasta, että workshopissa oli tilaa ja aikaa omien tunteidenilmaisulle harjoitusten sisällä ja jakamiselle niiden välissä. Pidit kivasti ilmatilaa erilaisille mielipiteille ja otit kommentteja arvostavasti ja innostuneesti vastaan.

Minusta olit tosi tasa-arvoinen vetäjä. Se on upea taito! Sinun itsesi kanssa tekemä työ näkyy ohjauksessa sallivuutena, tilan antamisena, heittäytymisenä, maadoittuneisuutena ja hauskana yhdistelmänä syvyyttä ja keveyttä.

Kuoleman käsittely vahvistaa rohkeuttamme

Kun tiedostamme olevamme kuolevaisia, pääsemme kiinni meneillään olevaan hetkeen. Ohjaajana haluan kannustaa sinua elämään NYTKU-elämää ja luopumaan asioiden lykkäämisestä hamaan tulevaisuuteen. Kuoleman käsittely tekee meistä rohkeampia: uskallamme aloittaa asioita, joita haluamme aloittaa. Uskallamme kohdata ja selvittää hankalia tilanteita ja ihmissuhteita. Uskallamme luopua sellaisesta mikä ei palvele meitä enää. Toiveeni on, että työpajasta lähtiessäsi koet olevasi enemmän elossa kuin koskaan!

Mitä kuolemapajassa tehdään?

Työpajassa työskentelemme kehollisesti ja luovasti. Sallimme kuoleman teeman tulla näkyväksi eri tavoin liikkumalla, maalaamalla ja jakamalla ajatuksia sen verran kuin se kustakin hyvältä tuntuu. Luomme yhdessä luottamuksellisen ja turvallisen ilmapiirin, jossa arvostamme toistemme tapaa tehdä, ilmaista ja olla kukin omalla tavallamme. Työpajan päätteeksi äänimaljojen harmoninen sointu rentouttaa meidät. Et tarvitse mitään erityistaitoja osallistuaksesi työpajaan, olet lämpimästi tervetullut sellaisena kuin olet.

Työpajassa kaikki tunteet saavat olla ja näkyä. Mitään tunteita ei tarvitse poistaa. Kun kohtaamme yhdessä kuolemaan liittyviä ajatuksia, tunteita ja asioita, emme jää vaikeiden kokemusten kanssa yksin. Uhriutumisesta ja katkeruudesta luopuminen voi olla yksi kuolematyöpajan kauneimpia anteja. Voimme yhdessä löytää mahdollisuuden arvostaa omaa elämäämme aidosti.

Tanjan ja Tainan ohjaama ainutlaatuinen kuolemaretriitti: www.tahtilapset.fi/kuolemaretriitti/

Sydämellisesti tervetuloa!

Kuolemaretriitti Tammisaaressa

Hinta 324 + 170 YHT 494 euroa
Hyvän olon keskus Knipnäsissä

Osoitteessa Linnunlaulu 1
(kts. Google Maps)

Pe 10.11.2023 klo 18.00 yhteinen päivällinen

Su 12.11. klo n. 17.00

Ilmoittaudu mukaan tästä