Vihakurssi
Löydä voimasi vihan tunteen kautta
Oletko miettinyt, että tukahdutat omaa vihan tunnettasi?
Mitäpä jos kääntäisitkin vihasta voimavaran?
Haluatko löytää rohkeutta seisoa omilla jaloillasi?
Haluatko löytää oman elämänvoimasi?
Haluatko oppia turvallisessa ympäristössä kohtaamaan oman vihan tunteesi sekä muita vihaisia ihmisiä?
Kurssipäivän sisältö
- teemme yhdessä vihakurssin säännöt
- lämmitellään yksinkertaisin menetelmin kehoamme. Meillä on käytössä tatamimatot, joten ne mahdollistavat monipuoliset ja helpot keholliset harjoitukset.
- oman äänenkäyttö harjoituksia.
- tiedostamme mitä kehollemme ja erityisesti hengityksellemme tapahtuu vihan tunteen aikana.
- huomioimme miten iso merkitys hengityksellämme, tunteiden rauhoittamisessa tai aktivoinnissa.
- vihanpurku harjoituksia pareittain/ ryhmässä.
- sanottamista ”missä nyt mennään”
- pohdimme mitä tarpeita ja muita tunteita on vihan tunteen takana
- lopuksi hermostoa rauhoittavia liikkeitä
Viha on yksi perustunteistamme, joka tukahdutettuna voi viedä elinvoimaa ja latistaa elämää.
Jos tunteet eivät pääse virtaamaan, ne voivat varastoitua kehoon. Tiedostamalla vihan tunteen itsessäsi ja ilmaisemalla sitä turvallisesti saat voimaa ja sisua tehdä asioita.
Liian pitkään sisällä pidetty viha ajaa meitä kohti katkeruutta, yleistä ärtynyttä olotilaa, muiden halveksimista tai pitkälle jatkuessaan jopa masennusta. Alamme elää vaatimattomampaa elämää, kuin mihin pystyisimme.
Vihan tunteella on tärkeitä tehtäviä; voimme puolustaa itseämme ja toisia. Viha antaa pontta ja päättäväisyyttä toimintaamme sekä viedä asioita loppuun asti. Viha tuo rohkeutta mennä eteenpäin elämässämme. Viha on tukenamme myös rajojen tunnistamisessa ja niiden asettamisessa.
Miksi osallistuisit vihakurssille?
Saat voimaa ja sisua tehdä asioita
Täällä emme arvostele toisen tapaa olla tai ilmaista itseään. Kaikkein tärkeintä on, että kunnioitamme toisen tilaa. Vihan tunteen ilmaiseminen ryhmässä on hyvin parantavaa. Tulla nähdyksi keskeneräisenä, inhimillisenä olentona, mitä me kaikki olemme.
Voit saada apua erilaisiin kiputiloihin
Niska-hartiaseudun jännitystilat voi helpottua. Sinulla on helpompi olla kehossasi ja enemmän tilaa hengittää. Usein ikävät vatsan alueen kivut vähenevät vihan kantamisesta johtuvasta stressitilan helpottaessa. Monilla hampaiden puremisesta johtuvat päänsäryt vähenevät.
Keho ja mieli rentoutuu
Jos tunteet eivät pääse virtaamaan, ne voivat varastoitua kehoon. Keholliset muutokset havaitsee kun tukahdutettua vihaa saa päästettyä ulos ja keho sekä mieli rentoutuu.
Lämpimästi tervetuloa!
Kutsun sinut syventymään omiin tunteisiisi ja tutkimaan vihan tunnetta. Ymmärtämällä paremmin, miksi tunnet vihaa ja miten se vaikuttaa sinuun, voit oppia hallitsemaan sitä terveellisellä tavalla. Itsetuntemus on avain positiiviseen muutokseen. Ota aikaa itsellesi ja tule vihakurssille mukaan, et tarvitse mitään erityisiä taitoja päivän aikana. Teemme helppoja ja yksinkertaisia harjoituksia ja mihinkään ei ole pakko osallistua.
Taina Koskimäki
Olet sydämellisesti tervetullut – nähdään vihakurssilla!
6.10.2024 klo 10.00 – 14.30 Helsinki Pasila – Winqvistinkatu 1
Vihakurssin hinta 95,00 sis. 25,5 % ALV
Saat itsellesi paikan vihakurssilta, maksettuasi yritystililleni 95 euroa FI04 3939 0060 430 279
Viestiosioon; vihakurssi ja se päivämäärä mihin osallistut, KIITOS
Palautetta vihakurssista
”Sinulla oli hyvä rauhallinen ja salliva ote ja olit itse niin mukana kaikessa mitä tehtiin, niin toimit erinomaisena esimerkkinä. Oli itse helppo heittäytyä mukaan, kun katsoin kuinka aidosti itse olit tilaisuudessa mukana”
” parasta valitsen niin ne harjoitukset, joissa ilmaistiin vihaa suoraan harjoituskumppanille tyynyä hakaten ja täysiä huutaen! Myös ryhmässä vihan ilmaisu ja ei-sanan ilmaisu oli todella timanttista”
”Jäi tunne, että wauu, minussa on tämä vihan energia olemassa, se on siellä mun käytössä eikä maailma kaadu siihen, et näytän, osoitan ja tunnen vihaa!!! Eli, minusta tuntui työpajan jälkeen, että tulin näkyväksi, nähdyksi, hyväksytyksi vihan tunteen kanssa ja rajojeni kanssa.”
”Mietin vihakurssin aikana paljon myös oletuksia ja ennakointeja, miten voi mitätöidä toisen osuuden vuorovaikutuksesta vai onko se manipulointia, kun jo ns. valmiiksi luulee tietävänsä vastauksen. Sain siis eväitä myös rehellisempään kommunikaatioon jonka toivon kantavan arjessa eteenpäin”
”Uskallus turvallisesti toisten seurassa mennä kohti jotain sellaista, jonka luuli olevan kiellettyä (vihan tunne) ja jota on pääasiassa tottunut