Vihakurssi

Kääntäisitkö vihasta voimavaran?

Vihatyö on tärkeää, jotta tunteet eivät aiheuta tunnelukkoja ja varastoidu kehoon.

Viha on yksi perustunteistamme, joka tukahdutettuna voi viedä elinvoimaa ja latistaa elämää.

Jos tunteet eivät pääse virtaamaan, ne voivat varastoitua kehoon. Tiedostamalla vihan tunteen itsessäsi ja ilmaisemalla sitä turvallisesti saat voimaa ja sisua tehdä asioita. Parhaimmillaan viha antaa päättäväisyyttä toimia ja rohkeutta mennä eteenpäin. Tässä ryhmässä vihan tutkiminen tapahtuu hengityksen, äänen ja liikkeen kautta.

Ilmoittaudu tästä

Palautetta kurssista

En tiedä mitä odotin kurssista mutta se mitä sain ja koin oli paljon parempaa, kuin osasin kuvitella. Tämä vihapaja tuli juuri oikeaan aikaan.

kurssi oli minusta loistokokonaisuus ja eteni loogisesti. Hyvä, että ensin lämmiteltiin kehoa, sitten ääntä ja vasta sitten mentiin vihan ilmaisuun. Opin paljon uusia harjoituksia, joita voin käyttää jollain tavalla sovelletusti omassakin työssä.

Kurssissa oli parasta ehdottomasti se, että kaikki osallistui harjoituksiin ja vetäjänä olet huipputyyppi. Sait tuntemaan, että täällä ollaan turvassa ja että kuulun tänne.  Harjoitukset olivat todella hyvin mietittyjä ja osuivat hyvin kohdalleen.

Miksi osallistuisit vihatyöpajaan?

Saat voimaa ja sisua tehdä asioita

Täällä emme arvostele toisen tapaa olla tai ilmaista itseään. Kaikkein tärkeintä on, että kunnioitamme toisen tilaa. Vihan tunteen ilmaiseminen ryhmässä on hyvin parantavaa. Tulla nähdyksi keskeneräisenä, inhimillisenä olentona, mitä me kaikki olemme.

Voit saada apua erilaisiin kiputiloihin

Niska-hartiaseudun jännitystilat voi helpottua. Sinulla on helpompi olla kehossasi ja enemmän tilaa hengittää. Usein ikävät vatsan alueen kivut vähenee vihan kantamisesta johtuvasta stressitilan helpottaessa. Monilla hampaiden puremisesta johtuvat päänsäryt vähenevät.

Keho ja mieli rentoutuu

Jos tunteet eivät pääse virtaamaan, ne voivat varastoitua kehoon. Keholliset muutokset havaitsee kun tukahdutettua vihaa saa päästettyä ulos ja keho sekä mieli rentoutuu.

Taina Koskimäki

Olet sydämellisesti tervetullut – nähdään vihakurssilla!

Osoite Helsingissä:

Winqvistinkatu 1. Pasila

Busoseura Fudoshindon tiloissa

Vihakurssit Syksy 2023

16.9., 14.10. ja 16.12.

klo 13.00-18.00

Voit osallistua yhteen tai useampaan vihakurssiin. Hinta on 85,- per kerta.

holvi.com/shop/tietoisuudentalo

 

Lue artikkelista lisää vihatyöpajasta

Mitä vihatyöpajassa tapahtuu?

Alussa luomme yhteiset säännöt ja turvallisen ilmapiirin

Täällä emme arvostele toisen tapaa olla tai ilmaista itseään. Kaikkein tärkeintä on, että kunnioitamme toisen tilaa. Vihan tunteen ilmaiseminen ryhmässä on hyvin parantavaa. Tulla nähdyksi keskeneräisenä, inhimillisenä olentona, mitä me kaikki olemme.

Tutkimme yhdessä vihan tunnetta, miten se meissä ilmenee

Voimmeko näyttää vihan tunteita? Miten vihan kieltäminen näkyy elämässämme? Tämä ei ole terapeuttista työskentelyä, jos sinulla on käytössäsi vahvoja masennuslääkkeitä, olethan yhteydessä omaan lääkäriisi.

Teemme yksinkertaisia harjoituksia, joihin on helppo osallistua

Tämä työpaja on hyvin kokemuksellinen. Tulemme liikkumaan, tanssimaan. Kiinnitämme huomiota hengitykseemme. Teemme maadoittavia, kehollisia liikkeitä. Otamme kontaktia jalkoihimme. Käytämme omaa ääntämme eritavoin; möristään ja muristaan. Ilmehdimme ja elehdimme koko kehon läsnäoloa hyväksikäyttäen.

Palautetta vihatyöpajasta

Kurssi oli ihana, mutta liian lyhyt. Kiitos vetäjälle, sait vaikeasta aiheesta toimivan ja hyvän kokonaisuuden. Koin oloni turvalliseksi.

Ehdottomasti tämä kurssi vaatii jatko-osan – sisältö oli rakennettu todella hyvin aiheen arkaluontoisuus huomioon ottaen. Tila oli turvallinen ja ohjaaja arvostava.