Kuolematyöpaja

Rohkeutta elämääsi

Kuolematyöpaja

Onko sinulla tarvetta pysähtyä ja pohtia mikä sinun elämässäsi on kaikkein tärkeintä?

Mille tai kenelle erityisesti haluat elämässäsi sanoa KYLLÄ?

Miten voisin olla Enemmän Elossa?

Kaipaatko turvallista tilaa laskeutua tärkeän teeman äärelle – ilman uskonnollista viitekehystä?

Tämä työpaja on tarkoitettu sinulle, joka haluat lempeästi ja avoimesti tutkia omaa kuolevaisuuttasi.

terapeuttinen meditaatio puhdistaa kehoa ja mieltä

Palautteet ja kokemukset kuolemakurssista

”Kuoleman teemaa oli lähestytty monesta eri näkökulmasta. Saimme myös tehdä ja luovasti osallistua tämän haasteellisen teeman käsittelyyn. Sopivasti oli keskustelua, liikkumista ja kehollisia harjoituksia”

”Alkuun jännitti olla mukana, kun en tuntenut ketään. Olin jo pitkään kaivannut paikkaa ja ryhmää, missä asiasta voi avoimesti keskustella ilman tuomitsemista. Tästä virisi paljon ajatuksia. Jäin kaipaamaan jatko-osaa”

”Tuli vapautunut hyvä fiilis työpajan jälkeen, toki sitä oli väsynyt – mutta ah niin voimaantunut ja vapaa tunne rinnassa!”

”Sukulaiset ja ystävät olivat uteliaita minun kokemuksistani ryhmän jälkeen. Olenkin heidän kanssaan jakanut omia ajatuksiani ja kokemuksiani. Olemme päässeet mielenkiintoisiin keskusteluihin liittyen saattohoitoon ja kuinka haluan, että minua tullaan hoitamaan vakavan sairauden ollessa kyseessä”

”Minulla oli turvallinen olotila olla tässä ryhmässä mukana ja olla tämän vaikean asian edellä. Ehkäpä olisimme voineet edetä vielä hitaammin. Oman työpäivän jälkeen kurssi oli aika intensiivinen, mielestäni tämä ei sovi arki-iltaan”

”Löysin itsestäni ja omaa elämää kohtaan mielenkiintoisia ajatuksia ja kiitollisuuden aiheet elämää kohtaan vain syvenivät”

Kuolematyöpajan sisältöä

Työpaja tuo lisää ymmärrystä ja tietoisuutta elämän päättymisestä. Kuoleman tiedostaminen voi myös auttaa sinua tekemään rohkeampia ja valintoja, irrottautumaan turhista rajoituksista ja elämään omannäköistä elämää. Ja tärkeimpänä, olemaan kiitollinen elämälle.

Työpajan peruspalkkeina on ”ei tietämisen tila” . Annamme tilaa ihmettelylle, olemiselle ja tunteille. Täällä sinun ei tarvitse osata mitään erityistaitoja, tule juuri sellaisena kuin olet.

Kuolema sinällään on suuri mysteeri, ja me kaikki tulemme sen kohtaamaan. Kuolema herättää meissä monia ja hyvin erilaisia ajatuksia. Ryhmässä oleminen ja muiden vertaistuki ovat hyvin arvokkaita ja parantavia. Jaettu ajatus tai tunne ei ole enää niin pelottava ja raskas, kun sen tuo näkyväksi ja kuulluksi. Yhdessä ihmettelemme ja kohtaamme kuoleman mysteeriä

Työpajan sisältöä

– läsnäoloharjoitus

– yksinkertaisia kehollisia harjoituksia

– olemista ja ihmettelyä

– keskustelua pienryhmissä ja jakamista koko ryhmän sisällä

– kohtaamme kuolemaa taiteen kautta. Tämä ei vaadi minkäänlaisia taiteellisia kykyjä.

– äänimaljat ovat mukana tuomassa rentoutushetken

Kuolematyöpaja on 8.9.2024

klo 11.00-16.00

Paikka : Villa Valo – Rauhankatu 11 Porvoo 06100

Työpajan ohjaaja; Taina Koskimäki www.tietoisuudentalo.fi

Haluatko keskustella kanssani tästä Miniretriitistä – aiheena kuolema? Tai laittaa sähköpostia aiheeseen liittyen, taina@tietoisuudentalo.fi

040 7000 760

Hinta 90 euroa

Saat itsellesi varattua paikan kuolemakurssilta, maksamalla yritystililleni 90 euroa

FI04 3939 0060 430 279

Viestiosioon teksti, kuolemakurssi 8.9.

KIITOS!

Sydämellisesti tervetuloa!